miercuri, 17 decembrie 2014

Reactia Romanitei Iovan, dupa prabusirea elicopterului SMURD: "Nu a fost munte, nu a fost ninsoare".


Romanita Iovan, fosta sotie a pilotului Adrian Iovan, care a murit in accidentul aviatic din Muntii Apuseni, in ianuarie, a criticat autoritatile statului pentru cum au gestionat salvarea echipajului SMURD, prabusit in Lacul Siutghiol.


Aceasta a scris, pe contul personal de Facebook, ca autoritatile nu au inteles nimic din tragedia aviatica din ianuarie si au dat dovada de aceeasi incapacitate de reactie prompta si coordonata.
"20 ianuarie 2014, un avion de mici dimensiuni, BN - 2, pilotat de unul dintre cei mai buni piloti ai Romaniei, Adrian Iovan, cu o echipa de medici la bord, aterizeaza fortat in muntii Apuseni la o altitudine de 1400 m. In urma impactului cu solul, totii pasagerii, inclusiv personalul navigant, erau in viata!

Victimile puteau fi reperate in mai putin de o ora, daca Ministrul Apararii Nationale Mircea Dusa ar fi dat ordin ca unul dintre elicopterele Puma, aflate la unitatea militara din Alba Iulia, sa decoleze. Pe 24 noiembrie 2014, un elicopter Puma se prabuseste in judetul Sibiu.
In 15 decembrie 2014 un elicopter SMURD amerizeaza pe Lacul Siutghiol, Constanta. Nu a fost noapte, nu a fost munte, nu a fost nici ninsoare ... A fost aceeasi incapacitate de reactie prompta si coordonata a institutiilor statului! Nu am inteles nimic din tragedia aviatica produsa in Apuseni!", a scris Romanita Iovan.