luni, 22 decembrie 2014

ÎNTREBAREA ZILEI - LUNI / Din ce este făcut rujul? După ce vei afla asta te vei gândi de două ori înainte să îl dai pe buze


Rujul este unul dintre cosmeticile nelipsite din geanta doamnelor. Numeroase chestiuni monstruoase s-au speculat cu privire la compoziţia rujurilor. Ei bine, adevărul nu este chiar unul îmbucurător.
Cercetătorii britanici din cadrul Ministerului Sănătății din Marea Britanie menționează că există substanțe concrete din compoziția rujului care pot cauza decesul unei persoane. Acestea sunt: parabeni, metacrilat, plumbul și cadmiul.

Substanțele sunt absorbite de organism și pot provocă de la atacuri cerebrale până la infarct, acționând negativ și asupra sistemului nervos central. Totodată, rujurile moderne sunt pline cu triclosan, substanță care poate blocă mușchiul inimii și din cauza căreia unele bacterii din organism pot deveni imune la antibiotic.
Vechimea rujului este de 5000 de ani și a luat naștere în anticul oraș Ur, lângă Babylon. În acele vremuri, pietrele semiprețioase erau zdrobite și unse pe buze, drept ruj.
 
 Mai târziu, femeile egiptene storceau din iod și brom o substanță roșie-violet, care le punea sănătatea în pericol. Cu timpul, această practică s-a numit Sărutul morții. Este știut că rujul reginei Cleopatra era făcut din cărabuși carmin.