vineri, 19 decembrie 2014

Prăjitura ecler cu biscuiţi



INGREDIENTE

  • 30 bucati biscuiti populari
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte rece
  • 50 g unt
  • 250 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar

Pentru glazura de ciocolata

  • 100 g ciocolata menaj
  • 4 linguri unt
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon de porumb

PREPARARE


Învaţă să prepari în casă o prăjitură complexă dar uşor de făcut, cu biscuiţi şi cremă de ecler delicios
Mod de preparare:
Unge o tavă dreptunghiulară cu unt şi pune pe fundul ei circa 10 biscuiţi populari.
Prepară crema pudding de vanilie cu laptele într-un castron. Bate separat frişca şi incorporează cu o spatulă, fără să scoţi tot aerul din compoziţie.
Toarnă crema de vanilie şi frişcă peste biscuiţi, apoi mai pune un strat de biscuiţi şi acoperă iar cu cremă. Dă la rece circa 3 ore, timp în care prepari glazura de ciocolată.
Topeşte untul şi ciocolata pe foc mic sau la microunde. Adaugă o linguriţă de amidon de porumb şi o lingură de zahăr, amestecă bine şi lasă să se răcească puţin. Toarnă peste prăjitură şi dă la frigider. Se serveşte cu frişcă, ciocolată rasă, etc.