vineri, 27 noiembrie 2015

L-a chemat la o prajitura


Ingrediente blat pentru Prajitura cu nuca de cocos si stafide
– 7 albusuri
– 300 grame de zahar
– 3 linguri apa clocotita
– 2 linguri suc de lamaie
– 140 grame da faina
– 50 grame nuca de cocos
– 1 praf de copt
– 1 praf de sare

Ingrediente crema cu nuca de cocos pentru Prajitura Livia
– 7 galbenusuri
– 200 grame zahar pudra
– 3 linguri de faina
– 200 ml lapte
– 3 pliculete de zahar vanilat
– 250 grame de unt
– 150 grame de stafide
– 1 sticluta de esenta de rom
– 50 grame de nuca de cocos + 3-4 linguri pentru presarat deasupra
Prima data puneti stafidele in esenta de rom amestecata cu putina apa si lasati sa se inmoaie.
Apoi treceti la prepararea blatului si a cremei.
Preparare blat pentru Prajitura Livia
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul , zeama de lamaie si apa clocotita. Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se adauga treptat la compozitia de albusuri, amestecand cu o lingura de lemn, mai mult prin rasturnare, pana la incorporarea totala. Compozitia de blat se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se coace.